eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Zupka marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupka marchewkowa jest idealna na jessenne przeziębienia.

Zupka marchewkowa

Składniki:

Zupka marchewkowa

 

  • 2 kostki rosolowe
  • 3 kubki wody
  • pieprz, sól
  • 3 duże marchewki
  • 1 duża cebulka
  • 3 duże lyżki śmietany

Sposób przygotowania:

Zupka marchewkowa
Kostki rosolowe rozpuszczamy w wodzie i wstawiamy na gaz.
Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki o grubości około 1 centymetr. Dodajemy je do bulionu. Cebule obieramy i wrzucamy w całości do gotującej się zupy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Mieszamy dokładnie. Gotujemy na średnim ogniu przez około 20 minut. Po odłączeniu na koniec zaprawiamy zupkę śmietanką.
Smacznego!!!

Tagi:

marchewka