Sposób przygotowania:
Zupka marchewkowa
Kostki rosolowe rozpuszczamy w wodzie i wstawiamy na gaz.
Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki o grubości około 1 centymetr. Dodajemy je do bulionu. Cebule obieramy i wrzucamy w całości do gotującej się zupy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Mieszamy dokładnie. Gotujemy na średnim ogniu przez około 20 minut. Po odłączeniu na koniec zaprawiamy zupkę śmietanką.
Smacznego!!!
Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki o grubości około 1 centymetr. Dodajemy je do bulionu. Cebule obieramy i wrzucamy w całości do gotującej się zupy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Mieszamy dokładnie. Gotujemy na średnim ogniu przez około 20 minut. Po odłączeniu na koniec zaprawiamy zupkę śmietanką.
Smacznego!!!