Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Zupka Szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetna zupka z dodatkiem chlebka

Zupka Szparagowa

Składniki:

Zupka Szparagowa

 

  • szparagów 3 dkg mąki 2 marchewki 10 dkg śmietany 2 dkg masła kucharek do smaku

Sposób przygotowania:

Zupka Szparagowa
Szparagi umyć , oczyścić, pokrajać na kawałki , odciąć łebki. Pokrajane szparagi ugotować w części przecedzonego wywaru, i przetrzeć przez sito.Dodać umytą i obraną, pokrojoną marchew. Na pozostałym wywarze ugotować łebki szparagów. Połączyć oba wywary, zagęścić mąką rozmieszana ze śmietaną , zagotować doprawić do smaku, dodać masło.

Tagi:

szparagi