anna tttt

anna tttt

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

zupka warzywno- śmietanowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zupka dla niejadków.............

zupka warzywno- śmietanowa

Składniki:

zupka warzywno- śmietanowa

 

  • 1 mrożonka kalafiorowa
  • 1 mrożonka brokułowa
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 3 nóżki kurczaka
  • 1 kostka rosołowa
  • 4 ziemniaki
  • pieprz, ziele angielskie, liście laurowe

Sposób przygotowania:

zupka warzywno- śmietanowa
Mięso- nóżki kurczaka myjemy dokładnie i zalewamy w garnku wodą. Gotujemy ok 30 minut. Po tym czasie zbieramy szumowiny i dodajemy mrozone warzywa z mrożonek z kalafiorowej i brokułowej. Można dodać swoje warzywa, jak ktoś ma kalafior, groszek, fasolę, włoszczyznę. Dodajemy pokrojone i obrane ziemniaki.Dodajemu liście laurowe, ziele angielskie i pieprz oraz kostkę rosołową Na sam koniec gotowani zupkę zagęszczamy śmietaną. Gotujemy ok 40 minut. Podajemy na talerzykach.