Sposób przygotowania:
Zupka wielowarzywna wg Elfi
W garnku gotuję bulion: skrzydełka z kostką rosołową i liściem laurowym. Gdy mięso jest już miękkie wyjmuje je. Pora dokładnie myję i kroję w pół talarki po czym wrzucam do wywaru. Ziemniaki obieram, kroję w niewielką kostkę i wrzucam do bulionu. Marchew, korzeń pietruszki i seler obieram i kroję w kostkę lub pół talarki i również dorzucam do zupki. Gdy warzywa zaczynają być miękkie wrzucam umytego i podzielonego na małe różyczki brokuła. Gotuję ok 10 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie. Na koniec zaciągam zupkę śmietaną, doprawiam do smaku solą i pieprzem i jeśli ktoś lubi może dodać szczyptę cukru. Pietruszkę zieloną siekam i dorzucam do zupy już na sam koniec przed podaniem.