bratka

bratka

Kucharz
[Przepisów: 13]

zupka wiosenna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

przepyszna zupka którą robię co roku, gdy pojawiają się składniki

zupka wiosenna

Składniki:

zupka wiosenna

 

  • OLIWA Z OLIWEK =5 ŁYŻEK
  • CEBULA
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU
  • SELER NACIOWY
  • BOTWINKA
  • 3 MARCHEWKI
  • KOPEREK, SZCZYPIOREK
  • MAŁA SUSZONA OSTRA PAPRYCZKA
  • 1,5 LITRA WODY
  • SÓL, PIEPRZ DO SMAKU
  • 2 JAJKA

 

Sposób przygotowania:

zupka wiosenna
1. NA OLIWIE PODDUSIĆ CEBULKĘ I CZOSNEK. NA TO DODAĆ POSIEKANY SELER, MARCHEWKĘ.2. DODAĆ BOTWINKĘ, SZCZYPIOR, KOPEREK, PAPRYCZKĘ I ZALAĆ WODĄ.3. GOTOWAĆ OK. 40 MINUT NA ŚREDNIM OGNIU.GDY WSZYSTKO JEST MIĘKKIE WLAĆ ROZBEŁTANE JAJKA.SMACZNEGO

Tagi:

jajko jajka