iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupka z porem i majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fajna zupka dla miłośników barszczu białego polecam .

Zupka z porem i majerankiem

Składniki:

Zupka z porem i majerankiem

 

  • 3 szt por,
  • 4 szt ziemniaki,
  • 1 szt barszcz biały w proszku,
  • 1 szt marchewka,
  • natka pietruszki,
  • skrzydełko lub 2 szt
  • majeranek
  • Kucharek - uniwersalna przyprawa lub wegeta ,ziarenka smaku
  • 1/2 szt śmietana 12% ok 1/2 szklanki

 

Sposób przygotowania:

Zupka z porem i majerankiem
W garnku z woda gotujemy skrzydełko od kury z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Warzywa myjemy obieramy i kroimy w kosteczkę . Dwa pory kroimy w kawałki ok 4 cm a jednego pora kroimy w plasterki . Zupkę gotujemy ok 15 min . Potem dodajemy rozprowadzony w wodzie biały barszcz -mieszamy dobrze aby nie powstały grudki . Doprawiamy majerankiem ,solą pieprzem . Zaprawiamy śmietaną 12% i wyłanczamy palnik. Na koniec dodajemy posiekaną natke pietruszki .