pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Żurek na białej kiełbasie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

zupa na bazie zupki proszkowanej

Żurek na białej kiełbasie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Żurek na białej kiełbasie

 

 

Sposób przygotowania:

Żurek na białej kiełbasie
Do zimnej wody wrzucamy białą kiełbasę i gotujemy na małym ogniu ok. 45 minut. Ugotowaną kiełbaskę wyjmujemy, kroimy w plasterki, a do zupy dodajemy pokrojone ziemniaki, kostkę rosołową oraz liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok. 30 minut i po tym czasie wlewamy zupy w proszku zrobione wg instrukcji na opakowaniu. Dokładnie mieszamy, dodajemy jeszcze rozgniecione ząbki czosnku i majeranek i trzymamy na małym ogniu ostatnie 10-15 minut. Przed podaniem wrzucamy plasterki białej kiełbasy i gotowe.
Żurek na białej kiełbasie
Żurek na białej kiełbasie