Sposób przygotowania:
Żurek na kiełbasie
Ugotować jajka, obrać i pokroić na połówki.
Wodę wlać do garnka, dodać kiełbaski pokrojone w kawałki, majeranek, czosnek przeciśnięty przez praskę i chrzan. Zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i octem. Zagęścić śmietaną rozmieszaną z mąką.
Na dno talerza ułożyć połówki jajek, wlać żurek. Podawać z pieczywem.
Żurek jest bez dodatku żuru gotowego z butelki, ale równie smaczny.
Wodę wlać do garnka, dodać kiełbaski pokrojone w kawałki, majeranek, czosnek przeciśnięty przez praskę i chrzan. Zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i octem. Zagęścić śmietaną rozmieszaną z mąką.
Na dno talerza ułożyć połówki jajek, wlać żurek. Podawać z pieczywem.
Żurek jest bez dodatku żuru gotowego z butelki, ale równie smaczny.
Sarenka
msewka
Mamy chyba tak mają, bo moja też często gotuje.A ja bardzo lubię!