Sposób przygotowania:
Żytnie babeczki z szynką i serem
Realizujemy podstawowy przepis na muffinki. W osobnych naczyniach mieszamy mąkę,proszek do pieczenia i doprawiamy solą i pieprzem i oregano zaś w drugim naczyniu jajka,masło i mleko."Mokre" składniki wlewamy do "suchych" i mieszamy na jednolitą masę.Szynkę i ser kroimy na drobną kosteczkę i mieszamy z masą.Jeżeli mamy zwykłe blaszane foremki smarujemy je masłem i posypujemy bułką tartą,zaś gdy mamy silikonowe formy najlepiej wtedy włożyć do nich papierowe foremki i wypełnić ciastem do połowy. Babeczki wstawiamy na 20-25 minut do piekarnika w temperaturze 190°C. Pamiętajcie,że do ciasta możecie dodawać własne kompozycje dodatków :) suszone pomidory,pieczarki,kukurydzę...nie ma ograniczeń :)