Babka biało-czarna

petronella - Przepis na: Babka biało-czarna offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 106
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Babka biało-czarna
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

babka biało-czarna dobry przepis


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Babka biało-czarna - SKŁADNIKI:

Babka biało-czarna - PRZYGOTOWANIE:

Jaja, olejek śmietankowy, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną oraz cukier zmiksować. Gdy ciasto będzie za geste, dodać mleka. Połowę ciasta wlać do blaszki wcześniej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Do drugiej połowy ciasta dodac kakao i wymieszac dokładnie. Wlać na jasne ciasto w blaszce. Piec około godziny w temperaturze 175 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka biało-czarna  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Ciasto z owocami i kruszonką Tort tęczowy (nie tylko dla dzieci) Czarno białe ciasto z jabłkiem
Torcik makowy z bezami Serowe ciasto z brzoskwiniami Szarlotka z kawałkami jabłek
Szarlotka z wiśniami Rogaliki z jabłkami i brzoskwiniami Ciasteczka owsiane z orzechami
Muffinki cytrusowe Ciasteczka czekoladowe z śliwką Sernikobrownie z malinami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane