Babka biało-czarna

petronella

Mistrz Kuchni
Przepisy: 106
zdjęcia: 1 z 1
Babka biało-czarna
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

babka biało-czarna dobry przepis


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Babka biało-czarna - SKŁADNIKI:

Babka biało-czarna - PRZYGOTOWANIE:

Jaja, olejek śmietankowy, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną oraz cukier zmiksować. Gdy ciasto będzie za geste, dodać mleka. Połowę ciasta wlać do blaszki wcześniej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Do drugiej połowy ciasta dodac kakao i wymieszac dokładnie. Wlać na jasne ciasto w blaszce. Piec około godziny w temperaturze 175 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka biało-czarna  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Ucierane ze śliwkami Ciasto ucierane Brzoskwinka w galaretce Ptasie mleczko truskawkowe
Placek niebo-piekło Chałwowo czekoladowe ciasto Ciasto piernikowo-porzeczkowe
Ciasto jabłkowo budyniowe Makowiec z bezą Szarlotka gruszkowa
Kopiec kreta domowy Ciasto pychotka Ciasteczka owsiane

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane