Babka biało-czarna

petronella - Przepis na: Babka biało-czarna offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 106
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Babka biało-czarna
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

babka biało-czarna dobry przepis


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Babka biało-czarna - SKŁADNIKI:

  • 4 jaja, olejek śmietankowy, 1 proszek do pieczenia, 30 dag mąki, 20 dag mąki ziemniaczanej, kostka margaryny, 25 dag cukru, 1-2 łyżeczki kakao, mleko

Babka biało-czarna - PRZYGOTOWANIE:

Jaja, olejek śmietankowy, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną oraz cukier zmiksować. Gdy ciasto będzie za geste, dodać mleka. Połowę ciasta wlać do blaszki wcześniej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Do drugiej połowy ciasta dodac kakao i wymieszac dokładnie. Wlać na jasne ciasto w blaszce. Piec około godziny w temperaturze 175 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka biało-czarna  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Muffinki zeberka Deser z serka z galaretkowym sercem Ptasie mleczko z musem brzoskwiniowym i bezami
Sernik z figami Francuskie sakiewki z wiśniami Tiramisu z wiśniami
Jagodowa straciatella Bułeczki drożdżowe z kajmakiem Sałatka owocowa
Pieczone jabłka Keks jogurtowy z czekoladą Czekoladowa wisienka

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj