Babka biało-czarna

petronella

Mistrz Kuchni
Przepisy: 106
zdjęcia: 1 z 1
Babka biało-czarna
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

babka biało-czarna dobry przepis


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Babka biało-czarna - SKŁADNIKI:

Babka biało-czarna - PRZYGOTOWANIE:

Jaja, olejek śmietankowy, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną oraz cukier zmiksować. Gdy ciasto będzie za geste, dodać mleka. Połowę ciasta wlać do blaszki wcześniej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Do drugiej połowy ciasta dodac kakao i wymieszac dokładnie. Wlać na jasne ciasto w blaszce. Piec około godziny w temperaturze 175 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka biało-czarna  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Drożdżowe rogaliki z kajmakiem Puszysty sernik z kokosem Ciasto Toffifee
Słodki krem Toffifee Babeczki z Duplo Ciasteczka orkiszowe z rodzynkami
Wafelki z masą czekoladową Kasza jaglana z kremem czekoladowym Jabłecznik na ciepło
Kruszek z jabłkami Rolada serowa z owocami Ciasteczka cynamonowe z suszonymi malinami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?