alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Babka z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Babka na bazie serka mascarpone z dodatkiem jagód. Babka jest wilgotna, pyszna i długo utrzymuje świeżość.

Babka z jagodami

Składniki:

Babka z jagodami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Babka z jagodami
Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać porcjami mascarpone po jednym jajku i cały czas miksować na średnich obrotach. Mąkę, proszek do pieczenia i budyń przesiać przez sitko dodawać porcjami do masy i mieszać drewnianą łyżką lub miksować na najwolniejszych obrotach. Formę wysmarować i wysypać bułką tartą. Wlać połowę masy wsypać jagody i zalać resztą masy. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 45 minut do suchego patyczka. Babkę wyjąć z pieca i po około 10 minutach wyjąć z formy i ostudzić na kratce.