superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Bajaderki z kukurydzianym kąskiem i rybą

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Bajaderki z makrelą wędzoną i kęskiem kukurydzianym - świetna alternatywa dla tradycyjnych kanapek

Bajaderki z kukurydzianym kąskiem i rybą

Składniki:

Bajaderki z kukurydzianym kąskiem i rybą

 

  • 1/4 średniej wielkości makreli wędzonej
  • 1 łyżka pestek słonecznika
  • 2 kromki cienkiego pieczywa kukurydzianego Good Food
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • szczypiorek - do dekoracji

Sposób przygotowania:

Bajaderki z kukurydzianym kąskiem i rybą
Makrelę przekładamy do miseczki. Usuwamy ości i rozdrabniamy widelcem. dodajemy jogurt i mieszamy. Dodajemy pestki słonecznika i rozkruszamy bardzo drobno jedną kromkę pieczywa kukurydzianego. Mieszamy i formujemy równe kulki ( powinny wyjść 3-4 kulki z podanych proporcji). Pozostałą kromkę rozkruszamy na talerzykiem i obtaczamy w niej kuleczki makrelowe. Podajemy ozdobione szczypiorkiem. Smacznego :)