marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Bakaliowy mix po turecku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Skorupki z orzechów utłuc i wyjąć zawartość i połamać na pół,figę rozdzielić na porcje,dodać pozostałe bakalie i rozłożyć na talerzu dużym.

Bakaliowy mix po turecku.

Składniki:

Bakaliowy mix po turecku.

 

  • 25 dag.orzechów włoskich,
  • 25 dag.daktyli,
  • 15 dag.rodzynek sułtanek,
  • 1 cała figa suszona,
  • 15 dag.migdałów w cukrze.

Sposób przygotowania:

Bakaliowy mix po turecku.
Orzechy uwolnić ze skorupek,daktyle zaś wypestkować,jeśli trze-
-ba,figę suszoną rozdzielić na cząstki tak jak pomarańczę.Pozost-
-ałe bakalie wypakować,rodzynki namoczyć i osączyć,a migdały
uprażyć w cukrze na patelni.Wszystkie bakalie wymieszać lub
wysegregować na półmisku przegródkowym.Przed podaniem można polać miodem płynnym.

Tagi:

bakaliowy