Sposób przygotowania:
Szybki, smaczny kebab na talerzu
1.Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę, smażymy na oleju i przyprawiamy przyprawą gyros.
2.Ogórek i kapustę pekińską kroimy w kawałki.
3.W misce mieszamy majonez, keczup, jogurt naturalny. Do tego dodajemy czosnek wyciśnięty przez praską (można i drobniutko nożykiem pokroić) i sól według uznania.
4.Na połowie talerza kładziemy kapustę pekińską. Na kapustę kładziemy ogórek. Na warzywa kładziemy usmażoną pierś z kurczaka i polewamy obficie sosem. Najlepiej smakuje z frytkami, ale jak ktoś nie przepada za frytkami, to można zrobić na całym talerzu.
2.Ogórek i kapustę pekińską kroimy w kawałki.
3.W misce mieszamy majonez, keczup, jogurt naturalny. Do tego dodajemy czosnek wyciśnięty przez praską (można i drobniutko nożykiem pokroić) i sól według uznania.
4.Na połowie talerza kładziemy kapustę pekińską. Na kapustę kładziemy ogórek. Na warzywa kładziemy usmażoną pierś z kurczaka i polewamy obficie sosem. Najlepiej smakuje z frytkami, ale jak ktoś nie przepada za frytkami, to można zrobić na całym talerzu.