Strona główna Bananowa kawa z bitą śmietaną i delicją

Bananowa kawa z bitą śmietaną i delicją

julcia12437 - Przepis na: Bananowa kawa z bitą śmietaną i delicją offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 155
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Bananowa kawa z bitą śmietaną i delicją
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Kawa o smaku bananowym z bitą śmietaną, delicją i posypką kawową.


trudność: łatwe
czas:

Bananowa kawa z bitą śmietaną i delicją - SKŁADNIKI:

  • Na 2 porcje.
  • Kawa bananowa:
  • 1 banan
  • 200 ml mleka 3,2%
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs Kronung Millicano Wholebean Soluble
  • 100 ml wody
  • 2 łyżeczki cukru
  • Dekoracja:
  • bita śmietana w sprayu
  • posypka kawowa
  • 2 szt. delicji malinowych

Bananowa kawa z bitą śmietaną i delicją - PRZYGOTOWANIE:

Kawę zalewamy 100 ml wrzącej wody. Banany obieramy i kroimy na grube plasterki. Mleko wlewamy do naczynia, wrzucamy banany, miksujemy. Do zmiksowanych bananów z mlekiem wlewamy kawę i cukier, miksujemy. Tak przygotowaną kawę przelewamy do filiżanek o pojemności 150 ml. Dekorujemy bitą śmietaną, posypujemy posypką kawową. Wkładamy delicje. Podajemy. Z podanych składników powinno wyjść 300 ml kawy bananowej. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bananowa kawa z bitą śmietaną i delicją (strona 1 z 1)  
zewa

zewa
offline

2013-05-04 20:15
I tu można by postawić to samo pytanie. Zimne mleko, banan to i kawa będzie zimna. Nie podgrzewasz mleka jak dajesz taką dużą ilość ?
Skomentuj
Oceń:
0
ami91

ami91
offline

2013-05-04 20:53
Ja robię podobnie taką kawę jak jest ciepło i gorącej mi się nie chce pić, wrzątek służy mi tylko do zalania kawy a główną bazą jest zimne mleko i owocowe dodatki. Lubie bardzo :) Często robie 50 ml kawy i takim espresso zalewam lody :) Na prawde pyszne :)
Skomentuj
Oceń:
0
julcia12437

julcia12437
offline

2013-05-04 22:00
ami91 już tak jakby odpowiedziała na to pytanie za mnie :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Desery
Tarta makowo- pomarańczowa Krem pomarańczowy- orange curd Tiramisu z posmakiem bananów dla delikatności
Deser z bitą śmietaną bezą oraz truskawkami Gofry o smaku wanilii Limonkowo-miętowe naleśniki z serem i brzoskwinią
Gofry cappuccino Serowe racuszki Ciasteczkowy  deser
Zapiekanka budyniowa z jabłkiem i bakaliami Karmelizowane gruszki z sosem piernikowym Gofry belgijskie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj