SUPERPRZEPIS

Biszkopt z budyniem i owocami

  • Reniz
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6
Biszkopt z budyniem i owocami

Biszkopt z budyniem i owocami to świetny pomysł na smaczny deser

Składniki:

Biszkopt z budyniem i owocami

 

  • 3 jajka,
  • 3 łyżki cukru kryształu,
  • 3 łyżki mąki tortowej,
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 16 g cukru waniliowego,
  • 2 budynie śmietankowe,
  • dżem lub konfitura,
  • owoce,
  • 750 ml mleka

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z budyniem i owocami
Białka ubić na sztywną pianę, dodając po 1 łyżce cukru. Do ubitej piany dodawać stopniowo po jednym żółtku, nie przerywając ubijania. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, dodać do masy jajecznej i delikatnie przemieszać. Masę wylać na blaszkę i piec w temp 180 stopni około 10-15 minut. zimny biszkopt skropić wodą z sokiem owocowym i posmarować konfiturą. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, gorącym zalać ciasto, ostudzić.