Budyń waniliowy

Desery « poprzedni | następny »
justynak223 - Przepis na: Budyń waniliowy offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1146
Budyń waniliowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

budyń nie musi być kupno, zrobiony samemu jest o niebo lepszy, można dodać do niego masło i stworzyć smaczny krem do ciasta


trudność: łatwe
czas:

Budyń waniliowy - SKŁADNIKI:

Budyń waniliowy - PRZYGOTOWANIE:

Z mleka odlewamy około 1/4. Resztę należy zagotować razem z cukrem oraz masłem. Trzeba pilnować, ponieważ bardzo szybko może się przypalić. Mąkę dokładnie rozmieszać z mlekiem, aby nie powstały żadne grudki. Można wlać do słoika, zakręcić i wstrząsnąć, mąka się ładnie wymiesza z mlekiem. Do gotującego się mleka wlewamy mączną masę i mieszając czekamy, aż zgęstnieje i powstanie budyń. Gotowy przelewamy do miseczek.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Budyń waniliowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Desery
Lody podwójnie miętowe Semifreddo wiśniowe Lody czekoladowe z kremem nutella
Deser z musem z gruszki Mus podwójnie czekoladowy Lody śmietankowe z rodzynkami i czekoladą
Deser  bananowy Trójkolorowy ryż preparowany Deser z dynią w stylu fit
Miętowe gniazda bezowe Galaretkowa rozkosz Smażone owoce z miodem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane