Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 733]

Buraki z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Buraczki pasteryzowane z papryką to dodatek do obiadów.

Buraki z papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraki z papryką

  • 3 kg buraki,
  • 0,5 kg cebula,
  • 0,5 kg papryka czerwona,
  • 200 ml woda,
  • 150 ml ocet,
  • 200 ml oliwa,
  • 1 szklanka cukier,
  • 1 łyżka Sól

Sposób przygotowania:

Buraki z papryką

Buraki należy dokładnie umyć uważając, żeby nie uszkodzić skórki, następnie ugotować. Po wystudzeniu obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Paprykę i cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Wodę zagotować z octem, oliwą, cukrem i solą. Następnie do zalewy dodać cebulę i paprykę. Gotować około 7 minut. Po czym dodać buraczki i gotować około 10 minut od zagotowania się. Gorące buraczki przekładać do słoików, szczelnie zakręcać i odstawiać. Nie wekować.

Redakcja poleca: