Strona główna Buraki z papryką

Buraki z papryką

Przetwory « poprzedni | następny »
Ilonar2301

Złoty Ekspert
Przepisy: 727
zdjęcia: 1 z 5
Buraki z papryką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Buraczki pasteryzowane z papryką to dodatek do obiadów.


trudność: łatwe
czas:

Buraki z papryką - SKŁADNIKI:

  • 3 kg buraki,
  • 0,5 kg cebula,
  • 0,5 kg papryka czerwona,
  • 200 ml woda,
  • 150 ml ocet,
  • 200 ml oliwa,
  • 1 szklanka cukier,
  • 1 łyżka Sól

Buraki z papryką - PRZYGOTOWANIE:

Buraki należy dokładnie umyć uważając, żeby nie uszkodzić skórki, następnie ugotować. Po wystudzeniu obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Paprykę i cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Wodę zagotować z octem, oliwą, cukrem i solą. Następnie do zalewy dodać cebulę i paprykę. Gotować około 7 minut. Po czym dodać buraczki i gotować około 10 minut od zagotowania się. Gorące buraczki przekładać do słoików, szczelnie zakręcać i odstawiać. Nie wekować.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraki z papryką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Sałatka z buraczków Domowa ziołowa sól Kandyzowana skórka z Pomelo
Skórka kandyzowana z mandarynek Przecier pomidorowy Papryka konserwowa
Kiełbasa wieprzowa ze słoika Kiełbasa ze słoika Łatwy dżem wiśniowy
Marynowane śliwki Buraczki z kminkiem w zalewie na zimę Dżem truskawkowy z dodatkiem kawy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane