Strona główna Buraki z papryką

Buraki z papryką

Przetwory « poprzedni | następny »
Ilonar2301 - Przepis na: Buraki z papryką offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 708
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Buraki z papryką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Buraczki pasteryzowane z papryką to dodatek do obiadów.


trudność: łatwe
czas:

Buraki z papryką - SKŁADNIKI:

  • 3 kg buraki,
  • 0,5 kg cebula,
  • 0,5 kg papryka czerwona,
  • 200 ml woda,
  • 150 ml ocet,
  • 200 ml oliwa,
  • 1 szklanka cukier,
  • 1 łyżka Sól

Buraki z papryką - PRZYGOTOWANIE:

Buraki należy dokładnie umyć uważając, żeby nie uszkodzić skórki, następnie ugotować. Po wystudzeniu obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Paprykę i cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Wodę zagotować z octem, oliwą, cukrem i solą. Następnie do zalewy dodać cebulę i paprykę. Gotować około 7 minut. Po czym dodać buraczki i gotować około 10 minut od zagotowania się. Gorące buraczki przekładać do słoików, szczelnie zakręcać i odstawiać. Nie wekować.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraki z papryką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Suszone pomidory w oliwie Dżem pigwowo-jabłkowy Mielonka ze słoika
Ajvar- bałkańska pasta warzywna Domowy dżem morelowy Kompot z mirabelek
Gruszki w syropie z wanilią Dżem jeżynowy wg Ilony Konfitura z czarnego bzu
Dżem z owoców dzikiej róży Dżem z malin wg Ilony Rydze po cygańsku

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane