Strona główna Buraki z papryką

Buraki z papryką

Przetwory « poprzedni | następny »
Ilonar2301 - Przepis na: Buraki z papryką offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 698
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Buraki z papryką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Buraczki pasteryzowane z papryką to dodatek do obiadów.


trudność: łatwe
czas:

Buraki z papryką - SKŁADNIKI:

  • 3 kg buraki,
  • 0,5 kg cebula,
  • 0,5 kg papryka czerwona,
  • 200 ml woda,
  • 150 ml ocet,
  • 200 ml oliwa,
  • 1 szklanka cukier,
  • 1 łyżka Sól

Buraki z papryką - PRZYGOTOWANIE:

Buraki należy dokładnie umyć uważając, żeby nie uszkodzić skórki, następnie ugotować. Po wystudzeniu obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Paprykę i cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Wodę zagotować z octem, oliwą, cukrem i solą. Następnie do zalewy dodać cebulę i paprykę. Gotować około 7 minut. Po czym dodać buraczki i gotować około 10 minut od zagotowania się. Gorące buraczki przekładać do słoików, szczelnie zakręcać i odstawiać. Nie wekować.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraki z papryką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Toskańska przyprawa Sok z malin idealny na zimę Kompot ze śliwek
Leczo do słoików Czosnkowe maślaki Sałatka grzybowa na zimę
Prażone jabłka do jabłecznika Czeko jeżyna lub nutella jeżynowa Syrop z mirabelek
Pomidory w słoikach z przyprawami Kaszuby czyli sałatka z grzybów po kaszubsku Kompot ze śliwek węgierek

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane