Strona główna Chrzanowe roladki z szynki

Chrzanowe roladki z szynki

Alex_M offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1260
zdjęcia: 1 z 5
Chrzanowe roladki z szynki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Urozmaicenie śniadaniowych kanapek z szynką


trudność: łatwe
czas:

Chrzanowe roladki z szynki - SKŁADNIKI:

  • 3 jajka
  • 3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżka majonezu
  • Pieprz biały
  • Koperek
  • 4 duże cienkie plastry szynki
  • Sałata i pomidorki do dekoracji

Chrzanowe roladki z szynki - PRZYGOTOWANIE:

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek, rozgnieść widelcem. Dodać chrzan i majonez, wsypać pieprz wg własnego smaku. Wymieszać na jednolitą masę. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Dodać do pasty jajeczno-chrzanowej. Wymieszać. Na każdy plaster szynki nakładać łyżkę pasty. Zwijać w ruloniki, każdy przekroić na pół. Na talerzu ułożyć umytą i osuszoną dębową sałatę, ułożyć ruloniki z szynki, udekorować pomidorkami. Podawać na śniadanie ze świeżym pieczywem


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Chrzanowe roladki z szynki (strona 1 z 1)  
gosia56

gosia56
offline

2013-06-06 20:27
Bardzo lubię takie roladki robię podobne;)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Sałata z jajkiem i grzankami w sosie czosnkowym Sos grzybowy z kurek Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami
Pieczarki z kiełbasą w sosie śmietanowym Placki dyniowo ziemniaczane Wołowina z domową harissą
Naleśniki z koprem i pieczarkami Szybkie danie na śniadanie Szaszłyki wieprzowe
Smażone ziemniaczane kulki Paszteciki z kapustą i grzybami Tosty z patelni

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane