Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1745]

Chrzanowe roladki z szynki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Urozmaicenie śniadaniowych kanapek z szynką

Chrzanowe roladki z szynki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrzanowe roladki z szynki

  • 3 jajka
  • 3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżka majonezu
  • Pieprz biały
  • Koperek
  • 4 duże cienkie plastry szynki
  • Sałata i pomidorki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Chrzanowe roladki z szynki
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek, rozgnieść widelcem.Dodać chrzan i majonez, wsypać pieprz wg własnego smaku. Wymieszać na jednolitą masę. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Dodać do pasty jajeczno-chrzanowej. Wymieszać. Na każdy plaster szynki nakładać łyżkę pasty. Zwijać w ruloniki, każdy przekroić na pół. Na talerzu ułożyć umytą i osuszoną dębową sałatę, ułożyć ruloniki z szynki, udekorować pomidorkami. Podawać na śniadanie ze świeżym pieczywem
Chrzanowe roladki z szynki
Jajka ugotować na twardo Ostudzić i obrać ze skorupek rozgnieść widelcem
Chrzanowe roladki z szynki
Dodać chrzan i majonez wsypać pieprz wg własnego smaku Wymieszać na jednolitą masę
Chrzanowe roladki z szynki
Koperek opłukać osuszyć posiekać Dodać do pasty jajeczno-chrzanowej Wymieszać
Chrzanowe roladki z szynki
Na każdy plaster szynki nakładać łyżkę pasty Zwijać w ruloniki każdy przekroić na pół