-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Ciastka francuskie z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Oczywiście znowu ciasto francuskie poszło w ruch. Pół godziny i możemy mieć ciastka z brzoskwiniami na stole.

Ciastka francuskie z brzoskwiniami

Składniki:

Ciastka francuskie z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z brzoskwiniami
Ciasto francuskie rozłożyć i wyciąć szklanką koła. Brzoskwinie z puszki odsączyć z nadmiaru soku. Najlepiej położyć każdą z osobna na papierowym ręczniku, który dodatkowo wchłonie sok.

Na każdym kółku z ciasta położyć połówkę brzoskwini. Brzegi ciasta lekko zawinąć do środka. Ciastka posmarować roztrzepanym jajkiem.

Piec w przez 20 minut w temperaturze 170 stopni.