dorotka

dorotka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Ciasto awaryjne

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Margarynę stopić i wystudzić,dodać wszystkie składniki i dokładnie wymieszać,wylać ciasto do formy i piec 40 minut.

Ciasto awaryjne

Składniki:

Ciasto awaryjne

  • jaja , 3/4 kostki margaryny , 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia , 20 dkg owoców , cukier

Sposób przygotowania:

Ciasto awaryjne

Margarynę stopić i ostudzić,dodać cukier,jaja,mąkę,proszek do pieczenia oraz owoce i dokładnie wymieszać.tak przygotowane ciasto wyłożyć do wąskiej formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.Wstawić do piekarnika i piec 40 minut.Po upieczeniu posypać ciasto cukrem pudrem.

Redakcja poleca:

Tagi:

stopić