migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Cieciorka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna cieciorka w towarzystwie chrupkich warzyw, całość doprawiona do smaku sosem sojowym. Warzywka pyszne jako samodzielne danie jak również jako dodatek do mięska.

Cieciorka z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cieciorka z warzywami

 

  • 2 puszki cieciorki gotowanej na parze
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duża cebula
  • 3 kopiate łyżki pędów bambusa pokrojonych w słupki
  • olej do smażenia
  • sos sojowy do smaku

Sposób przygotowania:

Cieciorka z warzywami
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Cukinię również pokroić w półplastry. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę a następnie dodać pokrojoną paprykę i cukinię. Smażyć często mieszając aż warzywa lekko zmiękną ale nadal pozostaną chrupkie. Następnie dodać osączoną cieciorkę i pędy bambusa. Wymieszać, doprawić do smaku sosem sojowym-ja dałam ok 5 łyżek. Jeszcze chwilkę wszystko razem dusić i gotowe. Podawać na ciepło.
Cieciorka z warzywami
Etap 1 Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paseczki.
Cieciorka z warzywami
Etap 2 Cukinię również pokroić w półplastry.
Cieciorka z warzywami
Etap 3 Cebulę obrać i pokroić w półplastry.Zeszklić na oleju.
Cieciorka z warzywami
Etap 4 Do przesmażonych warzyw dodac cieciorkę i pędy bambusa.