iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Dorsz w porach z cieciorką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dorsz w porach z cieciorką

Dorsz w porach z cieciorką

Składniki:

Dorsz w porach z cieciorką

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w porach z cieciorką
Dorsza myjemy osuszamy usuwamy ości i solimy do smaku , kroimy w mniejsze kawałki. Pora kroimy w cienkie plasterki , cieciorkę odsączamy z zalewy. Na maśle podsmażamy dorsza , dodajemy pokrojonego pora -mieszamy . Podlewamy wywarem warzywnym ok 1/2 szklanki -dusimy chwilę. Dodajemy cieciorkę , doprawiamy solą i pieprzem do smaku - dy się zagotuje zaciągamy śmietaną . Podajemy z ryżem ozdobione posiekana natka pietruszki.