Crumble wiśniowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To moje pierwsze crumble, wcześniej nie mogłam się jakoś zorganizować, by je zrobić, ale już teraz wiem, że warto.

Crumble wiśniowo-kokosowe

Składniki:

Crumble wiśniowo-kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Crumble wiśniowo-kokosowe
Wiśnie drylujemy i rozkładamy do czterech kokilek. Mąkę pszenną i kokosową przesiewamy do miski, dodajemy zimne masło i cukier.
Zagniatamy, a następnie rozcieramy masę w palcach tworząc kruszonkę. Gotową kruszonką równomiernie posypujemy wiśnie w kokilkach.

Pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy na ciepło lub zimno. 

Tagi:

deser