mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Migdałowe crumble z czereśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Któż nie lubi kruszonki. Sama z dzieciństwa pamiętam.jak wyjadałam samą kruszonkę z placka który piekła mama albo babcia. Wszak kruszonka jest najlepsza. Dlatego polecam szybkie crumble z dodatkiem migdałów i czereśni.

Migdałowe crumble z czereśniami

Składniki:

Migdałowe crumble z czereśniami

 

 

Sposób przygotowania:

Migdałowe crumble z czereśniami

ETAP 1:

Migdałowe Crrumble z czereśniami
migdały tarte mąka pszenna masło w misce należy połączyć

Do miski przekładam masło, dodaję mąkę, migdały tarte i palcami zagniatam.

ETAP 2:

Migdałowe Crrumble z czereśniami
kruszonka do której dodałam cukier i połączyłam z resztą składników

na końcu dodaję cukier i łączę.

ETAP 3:

Migdałowe Crrumble z czereśniami
w kokilkach czereśnie i nektarynka polane sokiem z cytryny

Kokilki smaruję masłem, układam na dnie pokrojoną nektarynkę, na to czereśnie które skrapiam sokiem z cytryny, dodaję czereśnie z ogonkami i dodaję kruszonkę.

ETAP 4:

Migdałowe Crrumble z czereśniami
na owoce dodana kruszonka i tarte migdały

Wierzch posypuje płatkami migdałów tartych. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 25 minut aż się zarumienią. Polecam podawać ciepłe.


Tagi:

owoce deser