Sposób przygotowania:
Crumble owsiano-migdałowe z czerwonymi owocami
Owoce płuczemy, osuszamy i układamy w foremce do pieczenia, posypujemy łyżka cukru brązowego, odstawiamy. 3 łyżki płatków migdałowych mielimy w młynku do kawy na pył – przesypujemy do miski. Do mąki migdałowej dodajemy mąkę pszenną,, cukier i masło, rozcieramy całośc w rękach aż do połączenia się składników. Dodajemy płatki wsiane i jeszcze raz wszystko rozcieramy – składniki nadal mają być sypkie tak jak na tradycyjną kruszonkę.
Tak przygotowaną kruszonką posypujemy owoce, a wierzch kruszonki posypujemy zostawionymi płatkami migdałowymi. Crumble pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Serwujemy gorące z bitą śmietaną, lodami lub same : )
Tak przygotowaną kruszonką posypujemy owoce, a wierzch kruszonki posypujemy zostawionymi płatkami migdałowymi. Crumble pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Serwujemy gorące z bitą śmietaną, lodami lub same : )