Strona główna Curry z soczewicy i jajek (Indie)

Curry z soczewicy i jajek (Indie)

hgg

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Curry z soczewicy i jajek (Indie)
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1331

Soczewicę przebrać, wyplukać i namoczyć na noc. Następnego dnia włożyć cebulę i


czas:

Curry z soczewicy i jajek (Indie) - SKŁADNIKI:

  • 1/2 szkl soczewicy
  • 1,5 łyżki mąki
  • 1 pokrojona w plasterki cebula
  • 1/2 łyżki mieszanki przypraw garam masala
  • 1/2 szkl wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 jajka ugotowane na twardo

Curry z soczewicy i jajek (Indie) - PRZYGOTOWANIE:

Soczewicę przebrać, wyplukać i namoczyć na noc. Następnego dnia włożyć cebulę i garam masala, rozgrzać masło i smażyć na małym ogniu 10 min często mieszając. Dodać soczewicę, zalać wodą, przykryć szczelnie i dusić na małym ogniu przez 45 min do momentu aż soczewica będzie miękka. Potrawę doprawić solą, dodać pokrojone jajka, wymieszać i dusić 5 min. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Curry z soczewicy i jajek (Indie)  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jaja
Jaja sadzone obustronnie Jajecznica z zielskiem i pomidorami Pasta jajeczna z czerwoną soczewicą
Jajka zapiekane w pieczarkach Pasta jajeczna z prażoną cebulką Pasta jajeczna tuńczykiem
Omlet pełen zieleni Jajecznica z selerem naciowym Omlet z warzywami i zielskiem
Jajecznica czosnkowa Jajka z rybnym nadzieniem Koperkowe kotleciki jajeczne

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane