Strona główna Cynadry wieprzowe wg Joli

Cynadry wieprzowe wg Joli

Podroby « poprzedni | następny »
p.jola1 - autor przepisu Cynadry wieprzowe wg Joli offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 917
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Cynadry wieprzowe wg Joli
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jeśli nie masz pomysłu na obiad, to zapraszam na moje cynadry


trudność: średne
czas:

Cynadry wieprzowe wg Joli - SKŁADNIKI:

  • 1 kg nerek wieprzowych,
  • 1 szt duża cebula,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 szt. kostka cielęca,
  • do smaku sól, chilli, pieprz i gałka muszkatałowa,
  • 1 kostka do mięsa z papryką,
  • 2 łyżki ciemnej zasmażki
  • 1 mini kostka-pietruszka

Cynadry wieprzowe wg Joli - PRZYGOTOWANIE:

Nerki przecinamy wzdłuż, ale nie do końca, wycinamy moczowody. Wkładamy do garnka z zimną wodą i moczymy w wodzie około 1 godziny. Następnie przekładamy do garnka i zalewamy wrzącą wodą, zagotowujemy, gotujemy chwilkę aż zbledną, odlewamy wodę, wykładamy nerki na durszlak i przelewamy zimną wodą, zostawiamy aż odciekną. Nerki kroimy w cienkie plasterki. Cebulę kroimy w pół talarki, doprawiamy solą, pieprzem, chilli i gałką (dosłownie po szczypcie) dusimy na oleju. Dodajemy pokrojone nerki, wlewamy tyle wrzącej wody by je przykryć, dodajemy kostkę cielęcą. Dusimy powoli do miękkości około 45 minut, dodajemy kostkę mięsną z papryką, posypujemy rozgniecioną mini kostką-pietruszka, dodajemy jeszcze 2 łyżki ciemnej zasmażki i dusimy aż sos zgęstnieje. Podajemy cynadry z kartoflami i tartymi buraczkami.



Komentarze do Cynadry wieprzowe wg Joli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Zupa fasolowa Eli z serduszkami Panierowana wątróbka Klopsiki z wątróbki  sosie czekoladowo-wiśniowym
Pasztet mięsny z wątróbką Indycza wątróbka w sosie Pasta z wątróbki
Wątróbka z cebulą i kalafiorem Gryczanka z żołądkowym gulaszem. Pełnoziarniste penne w sosie wątróbkowym
Langosze z wątróbką i warzywami. Cielęce nerki w sosie Moje flaczki wołowo-drobiowe
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane