Strona główna Cynadry wieprzowe wg Joli

Cynadry wieprzowe wg Joli

Podroby « poprzedni | następny »
p.jola1 offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 919
zdjęcia: 1 z 5
Cynadry wieprzowe wg Joli
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jeśli nie masz pomysłu na obiad, to zapraszam na moje cynadry


trudność: średne
czas:

Cynadry wieprzowe wg Joli - SKŁADNIKI:

  • 1 kg nerek wieprzowych,
  • 1 szt duża cebula,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 szt. kostka cielęca,
  • do smaku sól, chilli, pieprz i gałka muszkatałowa,
  • 1 kostka do mięsa z papryką,
  • 2 łyżki ciemnej zasmażki
  • 1 mini kostka-pietruszka

Cynadry wieprzowe wg Joli - PRZYGOTOWANIE:

Nerki przecinamy wzdłuż, ale nie do końca, wycinamy moczowody. Wkładamy do garnka z zimną wodą i moczymy w wodzie około 1 godziny. Następnie przekładamy do garnka i zalewamy wrzącą wodą, zagotowujemy, gotujemy chwilkę aż zbledną, odlewamy wodę, wykładamy nerki na durszlak i przelewamy zimną wodą, zostawiamy aż odciekną. Nerki kroimy w cienkie plasterki. Cebulę kroimy w pół talarki, doprawiamy solą, pieprzem, chilli i gałką (dosłownie po szczypcie) dusimy na oleju. Dodajemy pokrojone nerki, wlewamy tyle wrzącej wody by je przykryć, dodajemy kostkę cielęcą. Dusimy powoli do miękkości około 45 minut, dodajemy kostkę mięsną z papryką, posypujemy rozgniecioną mini kostką-pietruszka, dodajemy jeszcze 2 łyżki ciemnej zasmażki i dusimy aż sos zgęstnieje. Podajemy cynadry z kartoflami i tartymi buraczkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cynadry wieprzowe wg Joli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Pasztet z żurawiną Flaczki drobiowe z papryką  Potrawka z serduszek drobiowych
Gulasz z żołądków drobiowych z dynią i brokułem Smażona wątróbka Flaki wołowe z warzywami
Wątróbka z cebulką Kurczak po polsku z wiśniowym akcentem Żołądki curry z papryką,cebulą i pieczarkami
Aromatyczna wątróbka z suszonymi jabłkami Gulasz z żołądków Żołądki w pomidorach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane