Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Żołądki z indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna potrawka o żołądków indyka z warzywami w aromatycznym sosem. Idealnie pasuje do potrawki ryż.

Żołądki z indyka

Składniki:

Żołądki z indyka

 

Sposób przygotowania:

Żołądki z indyka

I

1. Żołądki oczyszczam, kroję na plasterki, zalewam wodą, solę i gotuję około 60 minut. Po ugotowaniu żołądki odlewam z zalewy, zalewę odstawiam na bok.
2. Cebulę, czosnek, marchew obieram, kroję na mniejsze kawałki, blenduję.
3. W garnku rozgrzewam olej, na rozgrzanym oleju smażę warzywa. Następnie dodaję ugotowane żołądki, wlewam 500g wywaru po ugotowaniu żołądków, dodaję liście laurowe, ziele angielski i obie papryki, gotuję około 20 minut.

4. Śmietanę rozrabiam z mąką, zagęszczam sos, dwie minutki gotuję.
5. Danie gotowe, podaję z ryżem.
6. Smacznego