cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Czekolada z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

czekolada z żurawiną

Czekolada z żurawiną

Składniki:

Czekolada z żurawiną

 

  • Składniki na ok. 15 kawałków:

 

Sposób przygotowania:

Czekolada z żurawiną
1. Kuwerturę podzielić na kawałki i roztopić. Dodać kardamon. Orzechy włoskie rozdrobnić.



2. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie umieścić na niej kwadratową formę do pieczenia (ok. 20 cm x 20 cm). Umieścić w niej kuwerturę, zostawiając 1-2 łyżki stołowe kuwertury na później. Posypać orzechami i żurawinami. Dodać resztę kuwertury. Odstawić, aby stwardniała.



3. Czekoladę połamać lub pociąć na kawałki.



Czas przygotowania: ok. 15 minut + czas potrzebny na stwardnienie czekolady



Wskazówka: Czekolada żurawinowa doskonale nadaje się na prezent. Można uzyskać inny aromat dodając cynamon, chili, pieprz różowy lub wanilię.



Wartości odżywcze (1 kawałek):

Wartość energetyczna: 182 kcal  / 763 kJ

Białko: 2,1 g

Tłuszcz: 10,1 g

Węglowodany: 20 g

Tagi:

czekolada