gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Danie jednogarnkowe z sosem meksykańskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane danie jednogarnkowe podaję na obiad lub kolację. Polecam - jest łatwe w przygotowaniu.

Danie jednogarnkowe z sosem meksykańskim

Składniki:

Danie jednogarnkowe z sosem meksykańskim

 

  • 6 średnich cebul
  • 700 gram pieczarek
  • 5 cienkich parówek
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 słoik sosu meksykańskiego
  • 1/2 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Danie jednogarnkowe z sosem meksykańskim

ETAP 1:

Danie jednogarnkowe z sosem meksykańskim
Obraną i pokrojoną cebulę podsmażamy przez chwilę.

Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy przez chwilę (na oliwie).

ETAP 2:

Danie jednogarnkowe z sosem meksykańskim
Pokrojone w plasterki pieczarki dodajemy do cebuli.

Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki lub małe kawałki, dodajemy do cebuli i razem podsmażamy, aż będą miękkie.

ETAP 3:

Danie jednogarnkowe z sosem meksykańskim
Do pieczarek i cebuli dodajemy pokrojone parówki.

Parówki kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli i pieczarek. Podsmażamy przez chwilę mieszając.

ETAP 4:

Danie jednogarnkowe z sosem meksykańskim
Na koniec do podsmażonych składników wlewamy sos meksykański.

Wlewamy sos meksykański oraz pół szklanki wody. Mieszamy i podgrzewamy na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając około 15 minut. Porcję dania wykładamy do miseczek.


Tagi:

sosy