Sposób przygotowania:
Pulpety z makaronem
Mięso zmielić. Cebulę pokroić i zrumienić na oleju dodać do mięsa. Wbić jajko dodać bułkę tartą, musztardę,paprykę i doprawić do smaku. Na patelni w której zrumienialiśmy cebulkę podsmażyć na oleju klopsiki z wszystkich stron. Zdjąć klopsiki i podsmażyć pokrojony por i pieczarki. Po chwili dodać klopsiki i chwilkę podsmażać. Śmietanę zmiksować z żółtkami, doprawić do smaku i wlać na patelnię. Dodać ugotowany al dente makaron i całość gotować aż sos zgęstnieje. Przed podaniem posypać pokrojonym szczypiorkiem.
![Pulpety z makaronem Pulpety z makaronem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-z-makaronem-271263.jpg)
zbysiowa
edytaha
alaaa