Domowa pizza z salami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na szybką i smaczną pizze z salami.

Domowa pizza z salami

Składniki:

Domowa pizza z salami

 

  • Gotowy spód do pizzy 1 szt
  • Keczup wg własnego smaku 1 łyżeczka
  • Salami 6 cienkich plasterków
  • Kukurydza konserwowa 1 łyżeczka
  • Ser biały 3 plastry
  • Papryka zielona do smaku
  • Papryka czerwona do smaku
  • Przyprawa do pizzy 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Domowa pizza z salami
Na początek gotowy spód pizzy wysmarować delikatnie keczupemwymieszanym z przyprawą do pizzy. ( Można wysmarować sam środek spodu do pizzy). Następnie posypać cienkimi i pokrojonymi w małe paski ser, obsypać oczyszczonymi papryki do smaku i pokrojonymi w małą równą kostkę jak i odsączoną kukurydzą, na wierzch przygotowanej pizzy położyć plasterki salami. Przygotowaną pizze przełożyć na talerz żaroodporny ( ja używam dymnego) i podgrzać w mikrofali około 5 minut w temperaturze 180 stopni. Gotową pizze można również posmarować keczupem wymieszanym z majonezem jeśli ktoś lubi.