Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Domowe rafaello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

takie fajne kuleczki udające rafaello, świetne dla dużych i małych

Domowe rafaello

Składniki:

Domowe rafaello

 

  • 1 opakowanie duże opakowanie wiórków kokosowych
  • 1 kostka masła możecie dać margarynę ale ja daję masło
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2 żółtka
  • 3 płaskie łyżki ciemnego kakao
  • 3 łyżki spirytusu lub dobrej jakości wódki
  • 3-4 opakowania herbatników

Sposób przygotowania:

Domowe rafaello
Najpierw ucieramy masło z cukrem stopniowo dodając żółtka oraz kakao i alkohol. Dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Dodajemy pokruszone herbatniki i dalej dokładnie mieszamy. W rękach robimy małe kuleczki i dokładnie obtaczamy w wiórkach kokosowych.