Strona główna Domowy a'la rolo kebab

Domowy a'la rolo kebab

nieuchwytna offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 328
zdjęcia: 1 z 1
Domowy a'la rolo kebab
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybki i smaczny fast food w domowym wydaniu.


trudność: łatwe
czas:

Domowy a'la rolo kebab - SKŁADNIKI:

  • 4 porcje:
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 4 szt. tortilli
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • kawałek ogórka
  • przyprawa do kurczaka
  • sos tatarski, do hamburgerów, keczup

Domowy a'la rolo kebab - PRZYGOTOWANIE:

1. Kapustę siekamy, paprykę i ogórka myjemy, po czym kroimy w paseczki, kukurydzę odsączamy z zalewy. 2. Mięso kroimy w paseczki, obtaczamy w przyprawie i smażymy na złoty kolor. 3. Placki tortilli pojedynczo podgrzewamy, po czym na każdy z nich nakładamy porję sosu tatarskiego i sosu do hamburgerów. Na środku układamy pasek kapusty pekińskiej, na niej paski papryki i ogórka, posypujemy łyżką kukurydzy, po czym nakładamy kawałki mięsa, polewamy keczupem i w miarę ściśle zwijamy. Końcówkę owijamy serwetką lub folią aluminiową. 4. Tak samo postępujemy z pozostałymi 3 plackami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy a'la rolo kebab  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Sałata z jajkiem i grzankami w sosie czosnkowym Sos grzybowy z kurek Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami
Pieczarki z kiełbasą w sosie śmietanowym Placki dyniowo ziemniaczane Wołowina z domową harissą
Naleśniki z koprem i pieczarkami Szybkie danie na śniadanie Szaszłyki wieprzowe
Smażone ziemniaczane kulki Paszteciki z kapustą i grzybami Tosty z patelni

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane