Strona główna Domowy a'la rolo kebab

Domowy a'la rolo kebab

nieuchwytna - Przepis na: Domowy a'la rolo kebab offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 328
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Domowy a'la rolo kebab
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybki i smaczny fast food w domowym wydaniu.


trudność: łatwe
czas:

Domowy a'la rolo kebab - SKŁADNIKI:

  • 4 porcje:
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 4 szt. tortilli
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • kawałek ogórka
  • przyprawa do kurczaka
  • sos tatarski, do hamburgerów, keczup

Domowy a'la rolo kebab - PRZYGOTOWANIE:

1. Kapustę siekamy, paprykę i ogórka myjemy, po czym kroimy w paseczki, kukurydzę odsączamy z zalewy. 2. Mięso kroimy w paseczki, obtaczamy w przyprawie i smażymy na złoty kolor. 3. Placki tortilli pojedynczo podgrzewamy, po czym na każdy z nich nakładamy porję sosu tatarskiego i sosu do hamburgerów. Na środku układamy pasek kapusty pekińskiej, na niej paski papryki i ogórka, posypujemy łyżką kukurydzy, po czym nakładamy kawałki mięsa, polewamy keczupem i w miarę ściśle zwijamy. Końcówkę owijamy serwetką lub folią aluminiową. 4. Tak samo postępujemy z pozostałymi 3 plackami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy a'la rolo kebab  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Domowe hamburgery Budyń o smaku dyni Placuszki z twarogu
Ciasteczka a`la palmiery Palmiery takie małe a takie pyszne Jogurt grecki z pysznymi dodatkami
Deser jogurtowo-cynamonowy Naleśniki o smaku migdałowym Owsianka na słodko z gruszką i śliwką
Lekki deser ze śliwkami Szczypiorkowa pasta z makreli Zapiekanki z pieczarkami i serem królewskim

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane