Książka Kucharska: Smaki Japonii

Dorajaki -racuchy z pastą fasolową

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tradycyjne słodycze japońskie

Dorajaki -racuchy z pastą fasolową

Składniki:

Dorajaki -racuchy z pastą fasolową

 

  • pasta z azuki koszi- an
  • 3 jajka
  • 150 g cukru
  • 1/2 łyżki miodu
  • 180 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2/3 szkl. wody
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Dorajaki -racuchy z pastą fasolową
W misce utrzeć jajka ,cukier,miód.Dodawać na przemian wodę z dodanym proszkiem i mąkę.Smażyć na małym ogniu do momentu gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza.Smażyć drugą stronę krócej.Nie kłaść jeden na drugim. Wystudzone przekładać dwa racuchy pastą z azuki .