aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

duszona szynka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moja ulubiona najlepsza duszona szynka na obiad

duszona szynka

Składniki:

duszona szynka

 

  • 1 kg szynki
  • 5 ząbków czosnku
  • 4 łyżki przyprawy do mięsa wieprzowego

Sposób przygotowania:

duszona szynka
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę lub zmiażdżyć. Szynkę natrzeć dokładnie czosnkiem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Wstawić do lodówki na ok 10 godz, aby się schłodziła i przeszła smakiem czosnku. Po wyjęciu szynki z lodówki owinąć ją szczelnie folią aluminiową, a następnie włożyć do woreczka. Szczelnie zawiązać. W garnku zagotować wodę, włożyć do niej szynkę w worku i dusić na wolnym ogniu ok. 1 godz 30 min.