kar.mal

kar.mal

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Dyniowe pankejki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lekkie pankejki, które można jeść bez skrupułów, bo zrobione są z samych zdrowych składników. To również świetny sposób na przemycenie dyni do dziecięcego jadłospisu.

Dyniowe pankejki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dyniowe pankejki

 

Sposób przygotowania:

Dyniowe pankejki

ETAP 1:

Dyniowe pankejki
Banan powinien być bardzo dojżały, gdyż wtedy ma najwięcej cukru.

Banana rozgniatamy widelcem w dużej misce. Dodajemy do niego puree z dyni oraz jogurt naturalny i mieszamy.

ETAP 2:

Dyniowe pankejki
Zamiast oleju kokosowego można dodać dowolny tłuszcz lub po prostu go pominąć.

Do masy dodajemy dwa jajka oraz rozpuszczony olej kokosowy i łączymy składniki.

Wsypujemy mąkę owsianą i miksujemy.

ETAP 3:

Dyniowe pankejki
Jeżeli ciasto jest za rzadkie można dodać więcej mąki owsianej.

Penkejki smażymy z małych porcji ciasta na patelni teflonowej bez tłuszczu. Podajemy z owocami i opcjonalnie posypane cukrem pudrem.

Tagi:

placki dynia