mrozluk

mrozluk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Farsz do jajek nadziewanych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To oryginalne nadzienie jest wyjątkowo smaczne

Farsz do jajek nadziewanych

Składniki:

Farsz do jajek nadziewanych

 

  • pasztet pieczony 20 dag
  • żółtka 4 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek 1/2 pęczek

Sposób przygotowania:

Farsz do jajek nadziewanych
Z ugotowanych na twardo jajek wyjmujemy żółtka i ucieramy je na gładką masę z pasztetem (pasztet można użyć także ze słoika a już najlepiej by był to pasztet domowy). Dodajemy posiekany szczypiorek oraz przyprawy: sól i pieprz. Powstałą masę dokładnie mieszamy (można także zmiksować blenderem. Farszem nadziewamy połówki jajek.

Tagi:

pasztet