goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Fasola konserowa II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Fasolka jest genialna np. do barszczu

Fasola konserowa II

Składniki:

Fasola konserowa II

 

 

  • zalewa:
  • woda 2 l
  • ocet 1/2 szklanka
  • sól 3 łyżki
  • cukier 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Fasola konserowa II
Fasolka jest genialna np. do barszczu .Fasole dokładnie płuszczemy. Przekładamy ją do słoików. Składaniki zalewamy zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy fasolkę w słoikach, zakręcamy. Pasteryzujemy około 40 minut. Wyjmujemy, słoiki układamy na ściereczne do góry dnem do całkowitego ostygnięcia. Fasolkę można dodać także do zupy.