marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Faszerowana papryka,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przygotowania tak pysznego dania.

Faszerowana papryka,

Składniki:

Faszerowana papryka,

 

  • Po 2 strąki czerwonej i żółtej papryki
  • 60 dag chudego twarogu
  • 20 dag marchewki
  • 1 seler naciowy
  • 1 główka sałaty
  • 4 plasterki gotowanej szybki
  • 4 kromki chleba pełnoziarnistego
  • 4 łyżki mleka
  • 3 łyżki posiekanego szpinaku
  • sól, biały pieprz

Sposób przygotowania:

Faszerowana papryka,
Na początku należy twaróg utrzeć razem z mlekiem na gładka masę doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem. Następnie seler naciowy i marchewki oczyścić i umyć i pokroić go w cienkie plasterki. Natomiast marchewki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Posiekane warzywa dodać do twarogu. Paprykę przekroić na pół i napełnić twarożkiem. Na koniec szynkę pokroić w plasterki. Tak przygotowaną paprykę ułożyć na listkach sałaty posypać szczypiorkiem i szynką. Bardzo dobrze smakuje z chlebem. Smacznego ; )