aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Faszerowane jajeczne beczułki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajeczne beczułki faszerowane po brzegi ogórkiem i rzodkiewką to bardzo ciekawa forma podania jajek.

Faszerowane jajeczne beczułki Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Faszerowane jajeczne beczułki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajeczne beczułki
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Następnie obieramy i ścinamy wierzch, delikatnie wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miski.

Ogórka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.

Rzodkiewki myjemy i również ścieramy na tarce na dużych oczkach.

Następnie dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.

Gotowym farszem napełniamy miejsce po żółtkach.

Faszerowane beczułki możemy już podawać na stół.
Faszerowane jajeczne beczułki
Z ugotowanych jajek delikatnie wyjmujemy żółtka.
Faszerowane jajeczne beczułki
Żółtka wyjęte z jajek wrzucamy do miski i kruszymy.
Faszerowane jajeczne beczułki
Dodajemy startego na tarce ogórka i rzodkiewki.
Faszerowane jajeczne beczułki
Następnie do miseczki z farszem dodajemy majonez.
Faszerowane jajeczne beczułki
Na końcu farsz przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i napełniamy beczułki.