patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 665]

Faszerowane jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne faszerowane jajka to idealne danie na Święta. Pyszne i szybkie w przygotowaniu. Polecam serdecznie.

Faszerowane jajka

Składniki:

Faszerowane jajka

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka
Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie. Międzyczasie na rozgrzanej patelni dodaję łyżkę masła.

Pieczarki myję a następnie trę na tarce o grubych oczkach. Smażę na rumiano.

Dodaję sól i pieprz do smaku. Ugotowane i zimne jajka obieram, kroję na pół i za pomocą łyżeczki wyjmuję żółtko.

Do miseczki przekładam żółtka i usmażone pieczarki. Całość ugniatam widelcem a następnie dodaję majonez, sól i pieprz.

Za pomocą tej samej łyżeczki faszeruję białka. Smacznego.