Sposób przygotowania:
Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu
Parmezan rozsypać na powierzchnię o kształcie prostokąta o wymiarach ok. 21x12 cm, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 4-5 minut.
Ostudzić, połamać na mniejsze kawałki.
Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka, dodać majonez, sól, pieprz i paprykę do smaku, rozetrzeć na jednolitą masę.
Dodać połowę posiekanego szczypiorku, jeszcze raz delikatnie wymieszać. Nadziać białka, po wierzchu obficie posypać pozostałym szczypiorkiem.
W każde jajko włożyć kawałki chipsów z parmezanu.
Ostudzić, połamać na mniejsze kawałki.
Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka, dodać majonez, sól, pieprz i paprykę do smaku, rozetrzeć na jednolitą masę.
Dodać połowę posiekanego szczypiorku, jeszcze raz delikatnie wymieszać. Nadziać białka, po wierzchu obficie posypać pozostałym szczypiorkiem.
W każde jajko włożyć kawałki chipsów z parmezanu.