dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 302]

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka faszerowane prostym nadzieniem ze szczypiorkiem. Ogromnym smakołykiem są tu chrupiące chipsy z parmezanu. Hit Wielkanocy!

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

Składniki:

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

chipsy z parmezanu

  • ok. 4 łyżki parmezanu

sałatka

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu
Parmezan rozsypać na powierzchnię o kształcie prostokąta o wymiarach ok. 21x12 cm, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 4-5 minut.

Ostudzić, połamać na mniejsze kawałki.

Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka, dodać majonez, sól, pieprz i paprykę do smaku, rozetrzeć na jednolitą masę.

Dodać połowę posiekanego szczypiorku, jeszcze raz delikatnie wymieszać. Nadziać białka, po wierzchu obficie posypać pozostałym szczypiorkiem.

W każde jajko włożyć kawałki chipsów z parmezanu.