Anusia

Anusia

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Forszmak

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Danie dobre na gorąco i zimno

Forszmak

Składniki:

Forszmak

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 0,5kg pieczarek
  • 0,5kg papryki czerwonej
  • 5kg ogórków konserwowych
  • 4 duże cebule
  • oliwa,koncentrat pomidorowy
  • sól,pieprz,ziarnko angielskie ,listek laurowy

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Forszmak
Mięso przygotowujemy tak jak na kotlety mielone, formujemy małe kulki otaczając w mące..Następnie wlewamy do garnka oliwę jak się podgrzeje wrzucamy kulki z mięsa .Jak kulki się troszkę podsmażą troszkę dodajemy pokrojone pieczarki,paprykę, ogórki i dusimy wszystko razem potem zalewamy letnią wodą, dodajemy przyprawy oraz koncentrat gotujemy.Następne robimy zasmażkę i zagęszczamy gotujemy przez chwilę. Smacznego