Sypki ryż

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Sypki ryż

Pyza
  • Pyza

  • Posty: 2462
  • Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
a przede wszystkim wypłukać ryż ze skrobi - kilka razy w zimnej wodzie - gatunek ryżu też nie jest bez znaczenia

Odp: Sypki ryż

endrox87
  • endrox87

  • Posty: 11
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
na końcu najlepiej zlać zimną wodą i nie gotować do pełnej miękkości, tylko al dente

Odp: Sypki ryż

bajtek
  • bajtek

  • Posty: 249
  • Przepisy: 52
  • Artykuły: 0
Najprostszy sposób: gotować ryż podobnie , jak makaron /w dużej ilości wody i odcedzić/. Ryż wrzucać na wrzącą , osoloną wodę i gotować przez 15-20 min. Ryż jest sypki.... :O)

Odp: Sypki ryż

edytaha
  • edytaha

  • Posty: 1003
  • Przepisy: 992
  • Artykuły: 3
Ja przyrządzam ryż według tego przepisu i wychodzi mi sypki:
https://gotujmy.pl/ryz-na-sypko--przepis-podstawowy,przepisy,124368.html

ale najbardziej sypki jest ryż paraboiled - po ugotowaniu rzeczywiście każde ziarenko jest osobno Wystarczy kierować się wskazówkami na opakowaniu

zmieniono 1 raz (ostatnio 14 maj 2012 22:01 przez edytaha)

Sypki ryż

fabios
  • fabios

  • Posty: 1
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Witam... Czy ktoś mógłby mi doradzić jak przyrządzić sypki ryż, nieklejący. To zależy od rodzaju ryżu, czy sposobu przyrządzenia










http://smierc.org/news/index.php


zmieniono 2 razy (ostatnio 14 maj 2012 20:39 przez fabios)

Odpowiedz na/ edytuj Sypki ryż