Galaretki drobiowe
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Przekąski zakąski czy coś na ząb

jaNina - Przepis na: Galaretki drobiowe offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 997
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Galaretki drobiowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Tradycyjna przekąska staropolska w odmienionej formie.


trudność: łatwe
czas:

Galaretki drobiowe - SKŁADNIKI:

  • 2 udka z kurczaka
  • włoszczyzna
  • żelatyna wg przepisu na opakowaniu
  • sól, pieprz, przyprawa do zupy do smaku
  • imbir, lisc laurowy, ziele angielskie do smaku
  • 2 łyzki posiekanej natki z pietruszki

Galaretki drobiowe - PRZYGOTOWANIE:

Udka zalej litrem wody, dodaj włoszczyznę, przyprawy (liśc laurowy, ziele i pieprz) i lekko posól - gotuj do miekkosci. Przelej przez sitko, bulion dopraw do smaku - powinnien być pikantny. Rozpuść żelatynę w bulionie wg proporcji na opakowaniu. Dodaj obrane i pokrojone mieso, pokrojone warzywa oraz natkę z pietruszki. Wylej galaretkę do pojemniczków - wstaw do lodówki. Przed podaniem wyłóż galaretki na talerz.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Galaretki drobiowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Zapiekane figi z serem i szynką Jabłkowe chipsy cynamonowe Nadziane francuskie koperty
Przekąska z papryczek chilli Śmietankowe ślimaczki z grzybami i dynią Ryżowa sałatka z paluszkami surimi i z jajkami
Domowe hamburgery Smażone paluszki krabowe Kwiaty cukinii faszerowane ricottą
Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami Fasolka szparagowa z pomidorami,fetą i sezamem Pieczarki faszerowane kaszanką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane