Galaretki drobiowe
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Przekąski zakąski czy coś na ząb

jaNina

Złoty Ekspert
Przepisy: 1054
zdjęcia: 1 z 1
Galaretki drobiowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Tradycyjna przekąska staropolska w odmienionej formie.


trudność: łatwe
czas:

Galaretki drobiowe - SKŁADNIKI:

Galaretki drobiowe - PRZYGOTOWANIE:

Udka zalej litrem wody, dodaj włoszczyznę, przyprawy (liśc laurowy, ziele i pieprz) i lekko posól - gotuj do miekkosci. Przelej przez sitko, bulion dopraw do smaku - powinnien być pikantny. Rozpuść żelatynę w bulionie wg proporcji na opakowaniu. Dodaj obrane i pokrojone mieso, pokrojone warzywa oraz natkę z pietruszki. Wylej galaretkę do pojemniczków - wstaw do lodówki. Przed podaniem wyłóż galaretki na talerz.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Galaretki drobiowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Sałatka z ryżem makaronowym i marynowaną pieczarką Nuggetsy z kurczaka z sosem czosnkowym Chrupiące cebulaki
Pasztet jajeczny z parówką Rolada serowa z kurczakiem i papryką Polędwica z łososia w placku do tortilli
Frytki pod pierzynką Paluszki z ciasta francuskiego na ostro Francuskie paluchy z serem i szynka szwarcwaldzką
Ślimaczki z serem i szynką Jajka faszerowane serkiem Meksykańskie Guacamole

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane