Galaretki drobiowe
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Przekąski zakąski czy coś na ząb

jaNina

Złoty Ekspert
Przepisy: 1024
zdjęcia: 1 z 1
Galaretki drobiowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Tradycyjna przekąska staropolska w odmienionej formie.


trudność: łatwe
czas:

Galaretki drobiowe - SKŁADNIKI:

Galaretki drobiowe - PRZYGOTOWANIE:

Udka zalej litrem wody, dodaj włoszczyznę, przyprawy (liśc laurowy, ziele i pieprz) i lekko posól - gotuj do miekkosci. Przelej przez sitko, bulion dopraw do smaku - powinnien być pikantny. Rozpuść żelatynę w bulionie wg proporcji na opakowaniu. Dodaj obrane i pokrojone mieso, pokrojone warzywa oraz natkę z pietruszki. Wylej galaretkę do pojemniczków - wstaw do lodówki. Przed podaniem wyłóż galaretki na talerz.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Galaretki drobiowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Koszyczki z pieczarkami Kurczaczki - jajka faszerowane z curry Myszki - jajka faszerowane anchois
Pasta z awokado, szynki, sera żółtego i jajek Domowe  chouquettes na słono Paszteciki kapuścianki
Wymieszany tatar z kaparami Jarmużowo -kurczakowe rożki Sowy - jajka faszerowane pieczoną cebulą
Oscypek z konfiturą wiśniową i orzechami Tradycyjne zimne nóżki  Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane