Galaretki drobiowe
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Przekąski zakąski czy coś na ząb

jaNina - Przepis na: Galaretki drobiowe offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 976
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Galaretki drobiowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Tradycyjna przekąska staropolska w odmienionej formie.


trudność: łatwe
czas:

Galaretki drobiowe - SKŁADNIKI:

  • 2 udka z kurczaka
  • włoszczyzna
  • żelatyna wg przepisu na opakowaniu
  • sól, pieprz, przyprawa do zupy do smaku
  • imbir, lisc laurowy, ziele angielskie do smaku
  • 2 łyzki posiekanej natki z pietruszki

Galaretki drobiowe - PRZYGOTOWANIE:

Udka zalej litrem wody, dodaj włoszczyznę, przyprawy (liśc laurowy, ziele i pieprz) i lekko posól - gotuj do miekkosci. Przelej przez sitko, bulion dopraw do smaku - powinnien być pikantny. Rozpuść żelatynę w bulionie wg proporcji na opakowaniu. Dodaj obrane i pokrojone mieso, pokrojone warzywa oraz natkę z pietruszki. Wylej galaretkę do pojemniczków - wstaw do lodówki. Przed podaniem wyłóż galaretki na talerz.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Galaretki drobiowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Pomidory Eli faszerowane jajecznicą Sałatka z fasolą Francuskie róże
Francuskie świderki z kabanosem  Caprese trochę inaczej Kąski kurczaka marynowane w mleku
Chlebowe mini pizze Jajko w parówkowym sercu Przystawka jajeczno- bazyliowa
Pomidory z mozzarellą i suszoną bazylią Placuszki jaglane Bruschetta z pomidorami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane