Galaretki drobiowe
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Przekąski zakąski czy coś na ząb

jaNina

Złoty Ekspert
Przepisy: 1017
zdjęcia: 1 z 1
Galaretki drobiowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Tradycyjna przekąska staropolska w odmienionej formie.


trudność: łatwe
czas:

Galaretki drobiowe - SKŁADNIKI:

Galaretki drobiowe - PRZYGOTOWANIE:

Udka zalej litrem wody, dodaj włoszczyznę, przyprawy (liśc laurowy, ziele i pieprz) i lekko posól - gotuj do miekkosci. Przelej przez sitko, bulion dopraw do smaku - powinnien być pikantny. Rozpuść żelatynę w bulionie wg proporcji na opakowaniu. Dodaj obrane i pokrojone mieso, pokrojone warzywa oraz natkę z pietruszki. Wylej galaretkę do pojemniczków - wstaw do lodówki. Przed podaniem wyłóż galaretki na talerz.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Galaretki drobiowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Drożdżowe bułeczki na ciepło Zimna sałatka ziemniaczano-buraczana do mięs Placki ziemniaczane tzw. bliny
Paszteciki francuskie Kąski z udek w miodzie i cayenne  Wiśniowe tosty razowe
Jajka w szynce na sałatce Smalec do chleba bacy Koreczki śledziowe ze śliwką kalifornijską
Pierożki w cieście francuskim na ostro Klopsy w zalewie octowej Galaretki wieprzowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane