Strona główna Grzyby marynowane w occie

Grzyby marynowane w occie

pienieq

Kuchcik
Przepisy: 3
zdjęcia: 1 z 1
Grzyby marynowane w occie
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Sposób na grzybki domowej roboty


trudność: łatwe
czas:

Grzyby marynowane w occie - SKŁADNIKI:

Grzyby marynowane w occie - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby umyć, trzonki oskrobać i przyciąć. Cebulę obrać, opłukać, przeciąć na pół. Zagotować 1 litr wody z 20g soli, wrzucić grzyby i cebulę. Gotować 20 minut. Grzyby odcedzić i ostudzić. Zagotować 300 ml wody z octem, liściem laurowym, zielem, pieprzem, 10 g soli i cukrem. Marynatę ostudzić. Grzyby rozłożyć do słoików i zalać marynatą. Słoiki zamknąć i przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Grzyby marynowane w occie (strona 1 z 1)  
pinecha

pinecha

2009-06-24 08:38
... zagrycha super! ;-)
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza

2009-06-24 08:41
bardzo mocna ta zalewa...napewno takie proporcje wody i octu?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa i owoce
Torcik fasolowy z bitą śmietaną Zapiekanka ziemniaczana A'la bigos z brukselki
Serowe scones z cebulą Chlebek Eli z suszonymi pomidorami i bazylią Chlebek Eli z dynią i orzechami włoskimi
Bułeczki  śniadaniowe paprykowe kasza kuskus z boczkiem i warzywami Papryka konserwowa z cebulą
Faszerowane pieczarki Cielaczek z wiśniami Żółte cebularze lubelskie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane