Strona główna Grzyby marynowane w occie

Grzyby marynowane w occie

pienieq

Kuchcik
Przepisy: 3
zdjęcia: 1 z 1
Grzyby marynowane w occie
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Sposób na grzybki domowej roboty


trudność: łatwe
czas:

Grzyby marynowane w occie - SKŁADNIKI:

Grzyby marynowane w occie - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby umyć, trzonki oskrobać i przyciąć. Cebulę obrać, opłukać, przeciąć na pół. Zagotować 1 litr wody z 20g soli, wrzucić grzyby i cebulę. Gotować 20 minut. Grzyby odcedzić i ostudzić. Zagotować 300 ml wody z octem, liściem laurowym, zielem, pieprzem, 10 g soli i cukrem. Marynatę ostudzić. Grzyby rozłożyć do słoików i zalać marynatą. Słoiki zamknąć i przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Grzyby marynowane w occie (strona 1 z 1)  
pinecha

pinecha

2009-06-24 08:38
... zagrycha super! ;-)
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza

2009-06-24 08:41
bardzo mocna ta zalewa...napewno takie proporcje wody i octu?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa i owoce
Stek z tuńczyka w limonce Delikatne parówkowe leczo Deser jabłkowy z śliwką i otrębami
Mrożone banany w polewie czekoladowej Ciasto imbirowe z jabłkami Aromatyczne pulpeciki z ciecierzycy
Ziemniaki duszone w śmietanie Ucierane ze śliwkami Nogi z kaczki po góralsku
Surówka z pora i marchewki Domowy sok przecierowy Surówka z kiszonej kapusty

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane