Strona główna Grzyby marynowane w occie

Grzyby marynowane w occie

pienieq - Przepis na: Grzyby marynowane w occie offline

Kuchcik
Przepisy: 3
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Grzyby marynowane w occie
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Sposób na grzybki domowej roboty


trudność: łatwe
czas:

Grzyby marynowane w occie - SKŁADNIKI:

Grzyby marynowane w occie - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby umyć, trzonki oskrobać i przyciąć. Cebulę obrać, opłukać, przeciąć na pół. Zagotować 1 litr wody z 20g soli, wrzucić grzyby i cebulę. Gotować 20 minut. Grzyby odcedzić i ostudzić. Zagotować 300 ml wody z octem, liściem laurowym, zielem, pieprzem, 10 g soli i cukrem. Marynatę ostudzić. Grzyby rozłożyć do słoików i zalać marynatą. Słoiki zamknąć i przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Grzyby marynowane w occie (strona 1 z 1)  
pinecha

pinecha
offline

2009-06-24 08:38
... zagrycha super! ;-)
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza
offline

2009-06-24 08:41
bardzo mocna ta zalewa...napewno takie proporcje wody i octu?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa i owoce
Rosti (placki)  z dyni Faszerowane łódeczki ziemniaczane Fasolka smażona na maśle z bułka tartą
Krem brokułowy z curry Aromatyczne plastry cukinii Marchewka z groszkiem i brokułami
Jabłka suszone na zimowy kompot Naleśniki z twarogiem, musem jabłkowym i borówkami Kurczak pieczony na warzywach
Ucierane ciasto z owocami na maślance Dżem jabłkowy z kardamonem i jagodami goji Ciasto ucierane ze śliwkami i kokosową bezą

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane