Strona główna Grzyby marynowane w occie

Grzyby marynowane w occie

pienieq - Przepis na: Grzyby marynowane w occie offline

Kuchcik
Przepisy: 3
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Grzyby marynowane w occie
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Sposób na grzybki domowej roboty


trudność: łatwe
czas:

Grzyby marynowane w occie - SKŁADNIKI:

Grzyby marynowane w occie - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby umyć, trzonki oskrobać i przyciąć. Cebulę obrać, opłukać, przeciąć na pół. Zagotować 1 litr wody z 20g soli, wrzucić grzyby i cebulę. Gotować 20 minut. Grzyby odcedzić i ostudzić. Zagotować 300 ml wody z octem, liściem laurowym, zielem, pieprzem, 10 g soli i cukrem. Marynatę ostudzić. Grzyby rozłożyć do słoików i zalać marynatą. Słoiki zamknąć i przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Grzyby marynowane w occie (strona 1 z 1)  
pinecha

pinecha
offline

2009-06-24 08:38
... zagrycha super! ;-)
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza
offline

2009-06-24 08:41
bardzo mocna ta zalewa...napewno takie proporcje wody i octu?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa i owoce
Makaron spaghetti z pesto i słonecznikiem Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Kurczak zapiekany z warzywami
Makaron z dynią i jarmużowym pesto Penne z dynią na słodko Pyszna tarta z dynią
Dyniowe racuszki Dyniowe placuszki z kaszanką Dynia z kiełbasą
Pszenny chleb na zakwasie z dyniowym puree Serowe kluski z dyniowym puree Dyniowa karpatka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane