Strona główna Grzyby marynowane w occie

Grzyby marynowane w occie

pienieq - Przepis na: Grzyby marynowane w occie offline

Kuchcik
Przepisy: 3
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Grzyby marynowane w occie
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Sposób na grzybki domowej roboty


trudność: łatwe
czas:

Grzyby marynowane w occie - SKŁADNIKI:

  • 1 kg grzybów
  • 30 g soli
  • 1 cebula
  • 1 łyżka cukru
  • 250 ml octu 10%
  • 3 liście laurowe
  • po 10 ziaren ziela angielskiego i pieprzu

Grzyby marynowane w occie - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby umyć, trzonki oskrobać i przyciąć. Cebulę obrać, opłukać, przeciąć na pół. Zagotować 1 litr wody z 20g soli, wrzucić grzyby i cebulę. Gotować 20 minut. Grzyby odcedzić i ostudzić. Zagotować 300 ml wody z octem, liściem laurowym, zielem, pieprzem, 10 g soli i cukrem. Marynatę ostudzić. Grzyby rozłożyć do słoików i zalać marynatą. Słoiki zamknąć i przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Grzyby marynowane w occie (strona 1 z 1)  
pinecha

pinecha
offline

2009-06-24 08:38
... zagrycha super! ;-)
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza
offline

2009-06-24 08:41
bardzo mocna ta zalewa...napewno takie proporcje wody i octu?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa i owoce
Sałatka z fetą, cukinią i miodowym sosem Frużelina malinowa Sałatka z cukinią i marchwią
Zapiekane cukinie nadziewane białym serem i fetą Zupa krem z żółtej cukinii Placki z cukinią, szpinakiem i fetą
Spaghetti z cukinią i brokułem  Gulasz drobiowy z cukinią Ogórkowy puszek z pikantnymi krążkami cukinii
Francuskie sakiewki z wiśniami Tiramisu z wiśniami Sałatka owocowa

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane