szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Imbirowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne słodkości roztaczające imbirowy aromat podczas pieczenia. W dekorowaniu zawsze pomaga mi moja córeczka.

Imbirowe babeczki

Składniki:

Imbirowe babeczki

 

  • 25 dag. masła
  • 20 dag. cukru
  • 3 jajka
  • 25 dag. mąki tortowej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki imbiru mielonego
  • 7 kropli aromatu waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Imbirowe babeczki
Masło połączyć z cukrem i utrzeć na jednolitą masę. Do gładkiej masy dodać jajka i kilka kropli aromatu waniliowego. Następnie dodać przesianą z proszkiem do pieczenia i mielonym imbirem mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Nakładać do 2/3 foremek do babeczek. Piec w nagrzanym do 190 stopniu piekarniku ok. 20 minut. Ostudzić i udekorować. 

Tagi:

jajko jajka