Sposób przygotowania:
Pomarańczowo-imbirowe babeczki z bitą śmietaną
Mąkę z proszkiem do pieczenia i z masłem posiekać, dodać żółtka utarte z cukrem pudrem, imbirem i skórką z pomarańczy wymieszać. Następnie dodać śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Oziębione ciasto rozwałkować na grubość pół cm i wyklejać posmarowane olejem foremki do babeczek. Ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut, ostudzić. Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzać. Zimną śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, powoli dodać żelatynę i likier, wymieszać. 1/3 śmietany połączyć z sokiem z buraka lub barwnikiem spożywczym. Gotowy krem śmietanowy włożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić zimne, upieczone babeczki, odłożyć w chłodne miejsce do stężenia. Posypać posypką.